Do you have a question?

Frequently Asked Questions

Cégünkkel kapcsolatos kérdések

Szállítással és fizetéssel kapcsolatos kérdések

Tisztításra, vízkezelésre és karbantartásra vonatkozó kérdések

Helyszín előkészítése

Termék műszaki tartalom, termékhasználat

Engedélyek

Cégünkkel kapcsolatos kérdések

A kádakat / medencéket hol gyártják?

 • Kádjaink és masszázsmedencéink saját fejlesztésűek, Magyarországon készülnek.

Szállítással és fizetéssel kapcsolatos kérdések

Mennyi a szállítási határidő?

 • Megrendeléstől számított kb. 2-4 hét. Terméktípusonként változik, megrendeléskor pontosítandó.

Megrendeléskor mennyi előleget kell befizetnem?

 • Megrendeléskor 50% előleg befizetése szükséges, a fennmaradó 50% a szállítást megelőzően (készpénzben vagy átutalással) vagy a termék átvételekor a helyszínen fizetendő.

Meddig szállítják a termékeket amennyiben igénybe veszem a házhoz szállítás szolgáltatást?

 • A házhoz szállítást cégünk a vevő kapujáig vállalja. A teherautóról történő levétel után a rakodás a vásárló feladata.

Segítenek-e a sofőrök a terméket bevinni a lakásba?

 • Lakásba, házba terméket csak akkor szállítunk, ha azt a vevő előzetesen a logisztikával egyezteti, és vállalja a rakodási díj megfizetését.
  Amennyiben a kollégák a termék felvitelét nem tartják biztonságosnak –mind a termékre, mint a saját testi épségükre vonatkozóan- megtagadhatják azt.

Jakuzzit vásároltam, várom a szállítókat. Ugye a helyére is teszik a masszázs medencét?

 • Jakuzzi vásárlása esetén minden esetben a vevő feladata a rakodók biztosítása. Típusonként akár 5-8 ember tudja biztonsággal mozgatni a jakuzzikat.

Nem tudok rakodókat biztosítani. Tudnak ebben segíteni?

 • Természetesen igen. A Wellis értékesítő csapata ebben a kérdésben is készséggel áll rendelkezésükre. Kérésre külön rakodócsapatot biztosítanak a jakuzzi mozgatásához. Ennek költsége a vevőt terheli, kérnénk vegye fel a kapcsolatot értékesítőjével a szolgáltatás árával, és annak megrendelésével kapcsolatosan.

A jakuzzit csak daruval lehet az előre kialakított helyére tenni. Van lehetőség darus autóval kérni a kiszállítást, vagy ezt nekem kell megoldanom?

 • Igen, van lehetőség darus autó igénybe vételére. Ezt lehetőség szerint a termék megrendelésekor kell jelezni. A darus autó költsége a vevőt terheli, kérnénk vegye fel a kapcsolatot értékesítőjével a szolgáltatás árával, és annak megrendelésével kapcsolatosan.

Tisztításra, vízkezelésre és karbantartásra vonatkozó kérdések

Mi a teendő, ha a masszázsmedence szűrője elszennyeződött?

 • A szűrőt hetente-kéthetente erős vízsugárral tisztítsa ki! Használattól függően bizonyos időközönként 1-2 órára Filter Cleaner-es langyos vízbe javasolt beáztatni, majd erős vízsugárral alaposan kiöblíteni.

A masszázsmedence használata előtt le kell zuhanyozni?

 • Igen, alapos tisztálkodás szükséges.

Szükséges kezelni a masszázsmedence oldalburkolatát?

 • Az oldalburkolat alapanyaga időjárásálló műanyag. Ápolni, felületkezelni nem kell.

Milyen gyakorisággal szükséges a vízcsere InClear vízkarbantartó rendszerrel működő masszázsmedence esetén? Mi gondoskodik a megfelelő vízminőségről?

 • A legmodernebb, automatikusan működő brómfejlesztővel, a InClear rendszerrel ellátott masszázsmedencéink esetében a vizet cserélni kb. 6 havonta elegendő. Ez kitolódhat hosszabb időre is, ha nem használják napi rendszerességgel. Időközben további víz és Bromicharge (nátrium-bromid) hozzáadására abban az esetben van szükség, ha a vízszint a kifröcskölés vagy az esetleges vízpárolgás miatt csökken.
  Masszázsmedencéinkhez opcionálisan rendelhető az UV-C baktériumölő, vízfertőtlenítő és sterilizáló rendszer. Garantáltan friss és kristálytiszta vizet biztosít, alkalmazásával 30-50%-kal kevesebb vegyszer hozzáadása szükséges.

Közösségi használathoz milyen vízkezelést ajánlanak?

 • Közösségi felhasználás esetén masszázsmedencéinkhez az opcionálisan kérhető homokszűrő berendezést ajánljuk, amely az alapfelszereltségként biztosított antibakteriális szűrőfiltert váltja ki. Nagy igénybevétel esetén ajánljuk az automata mérő-szabályozó- és vegyszeradagoló berendezést.

Az erős habzást egyszerűen nem tudom megszűntetni. Szappan nélkül zuhanyozunk használat előtt, használom a vegyszert is. Lehet, hogy keveset?

 • Termékleírásnak megfelelően 1–2 kupak habzásgátló vegyszert kell adagolni a masszázsmedence vizéhez. A beadagolás után meg kell várni amíg a szer alaposan elkeveredik a medence vizében. Szükség esetén megismételhető. Amennyiben nem szűnik meg a probléma, úgy ellenőrizze és állítsa be a pH értéket. Ha a hab továbbra is megmarad, úgy fertőtlenítse masszázsmedencéjét szabad aktív klór tartalmú Filter Cleaner vegyszer használatával, majd engedje le a medence vizét, tisztítsa ki, alaposan öblítse át, majd töltse fel ismét vízzel.

Helyszín előkészítése

Mire kell figyelni a helyszín kialakításakor?

 • A helyszínt a termék megrendelésekor átadott bekötési rajznak megfelelően szükséges szakemberrel előkészíttetni. A berendezések csak a megfelelően előkészített helyszínre telepíthetőek, építhetőek be szakszerűen. Fontos figyelni pl. a bekötési rajzon említett szükséges kábelhossz meghagyására, a megfelelő elektromos ellátásra, a 30 mA-es érzékenységű életvédelmi relé (fírelé) beépítésére, valamint egyes termékeknél a padlóösszefolyó kialakítására.

Beltéren kell padlóösszefolyó a masszázsmedence mellé?

 • Padlóösszefolyó kiépítése kötelező!

Termék műszaki tartalom, termékhasználat

Milyen vízkeringető motorral szerelik a masszázsmedencéket?

 • Gecko CMXP típusú alacsony fogyasztású (190W) energiatakarékos, halk működésű vízkeringető szivattyú motorral szereljük masszázsmedencéinket.

Szükséges megrendelnem a masszázsmedencéhez a thermotetőt?

 • Igen, a medencetető csökkenti az energiaveszteséget, minimalizálja a hőveszteséget és az elpárolgást, nem engedi, hogy a levelek, és más szennyeződések a masszázsmedence vizébe kerüljenek, valamint megvédi a medencét a tűző nap UV sugárzásának káros hatásai ellen. A használaton kívüli masszázsmedencét javasolt a thermotetővel lefedni!

Mennyi a maximum hőmérséklet, ami nem károsítja a medencét?

 • Vízhőmérséklet állítás, 8,0 és 40,0 C fok között lehetséges.

Hány C fokos a javasolt optimális vízhőmérséklet?

 • 32-38 C fok. Kisgyermekek esetén alacsonyabb vízhőmérséklet javasolt. A víz hőmérsékletét minden esetben ellenőrizze a kezével, mielőtt a gyermek belép a medencébe, és győződjön meg róla, hogy az a gyermek számára megfelelő hőmérsékletű.

Elfagyni a rendszer semmilyen esetben nem tud? Van-e olyan érzékelője, ami bármilyen elfagyási vészhelyzetben beindítja a fűtést?

 • Télen, a használaton kívüli masszázsmedencék „téliesítését”ajánljuk. A víz leengedését követően fagytalanítjuk a rendszert, azaz a motorokból és csövekből eltávolítjuk a maradék vizet. A részletekről és árakról érdeklődjön szakszervizünknél. Abban az esetben, ha télen is használatban van a masszázsmedence, úgy fagyás-veszély esetén az összes motor bekapcsol, majd addig működik, amíg a víz hőmérséklete el nem éri a 8 C fokot.

Van lehetőség előre beprogramozni a kívánt időpontot, amikorra fel kellene fűteni a medencét?

 • A gazdaságossági szempontokat is figyelembe véve, heti több alkalom medence használat esetén nem célszerű a vízhőmérsékletet jelentősen mérsékelni.

Van lehetőség a masszázsmedence távoli vezérlésére?

 • Igen. Számos medencénkhez választható opció a Wellis Smartphone alkalmazás, mely Azonnali hozzáférést és irányítást tesz lehetővé távolról. Bárhol, bármikor hozzáférhet jakuzzija vezérléséhez, így az otthoni WiFi rendszerre csatlakoztatott medencén beállíthatja a víz hőmérsékletét, a keringetést vagy akár ellenőrizheti a medence aktuális állapotát.

A masszázsmedence jet automatikusan leáll negyedóra működés után. Azonnal újraindíthatom, vagy várni kell valamennyit? Hányszor indítható újra szünet nélkül vagy szünettel?

 • A hidromasszázs rendszer biztonsági okokból – illetve az izomláz esetleges kialakulására némán figyelmeztetve – 15 perc működés után automatikusan leáll. Szünet nélkül bármennyiszer újraindítható.

Abban az esetben, ha főként télen, ritkábban (hetente kb. 3x) használjuk, melyik a leggazdaságosabb üzemeltetés, figyelembe véve a felfűtés energiaigényét? Heti néhány esetben használjuk, és 37 C fok a kedvenc hőmérsékletünk. A Standard üzemmódot, csak akkor kapcsoljam be, ha fel akarom fűteni a medencét? Vagy inkább maradjon mindig Standard-ben?

 • Heti 2-3 naponta történő használat esetén a leggazdaságosabb a kívánt (37 C fok) hőmérsékleten tartani a masszázsmedence vizét. A kiváló tripla szigetelésnek és a thermotetőnek köszönhetően ez kisebb energiafogyasztással jár, mintha a lehűlt vizet kellene mindig újra felfűtenünk, a vízfűtés folyamatos működése mellett. Fél fok vízhőmérséklet-csökkenés után kapcsol be a vízfűtő rendszer. Nyáron érdemes alacsonyabb hőfokon tartani a víz hőmérsékletét, amikor a külső hőmérséklet egyébként is nagyon meleg.

Áramszünet esetén automatikusan visszaáll az utolsó programra?

 • Áramszünet esetén automatikusan visszaáll a beállított üzemmódra.

Mi az ideális szűrési időtartam?

 • A szűrési időtartam 1 óra – 24 óra folyamatos üzemmódra állítható. Amennyiben Önnek InClear automata vízkezelő rendszerrel szerelt masszázsmedencéje van, úgy a megfelelő mennyiségű bróm előállítás érdekében a vizet legalább napi 8 órán át javasolt cirkuláltatni. Az ideális a 8 órás (2×4 órás) időtartam.

A medencékben található vezérlés áthelyezhető-e más egyéb külső helyre, ahonnan csak a személyzet tudja irányítani?

 • A kezelőegység maximálisan 5 méter kábelhossznyi távolságra helyezhető el a medencétől.

Mennyi az UV-C lámpa élettartama?

 • A masszázsmedencéinkbe szerelt baktériumölő UV-C lámpa (12 W) élettartama 6000 óra. Amennyiben a szűrési ciklus folyamatos üzemmódra (0-24) van állítva, úgy az UV-C lámpa élettartama 9000 óra. Folyamatos üzemmód mellett a leghatékonyabb a vízfertőtlenítő rendszer, ez esetben masszázsmedence használattól függően körülbelül 30-50%-kal kevesebb vegyszer használata szükséges.

A zuhanypanelt a padlótól (vagy tálcától) milyen magasságra ajánlott szerelni?

 • A zuhanypanel tálcától való magasságát a testmagasság határozza meg. Fontos, hogy felemelt kezeknél (pl. hajmosáskor) a fejzuhany ne legyen zavaróan túl alacsonyan, illetve fontos, hogy a hidromasszázs fúvókák megfelelő helyre irányítsák a vízsugarat. Normál testmagasság esetén – modelltől függően – a padló és a zuhanypanel alsó síkja között kb. 55 cm távolság javasolt.

Vállalják egyedi wellness berendezés gyártását, kivitelezését?

 • Igen, egyedi méretű és kialakítású épített finn- infra- vagy kombinált szauna, gőzkabin, terápiás sótéglafal és sószoba építését, valamint fűthető pihenőágy és egyedi méretű zuhanyajtó gyártását is vállaljuk. Munkatársunk felkeresi Önt, majd az egyeztetést és díjmentes helyszíni felmérést követően elkészítjük projekt árajánlatunkat és tervünket. Szolgáltatásainkkal komplex segítséget tudunk nyújtani előkészületektől akár a kulcsrakész kivitelezésig.

Mennyi a működési hőmérséklete a szaunáknak?

 • A hagyományos finn szaunának 60- 100 °C, az infra szaunának 35- 60 °C az üzemi hőmérséklete.

Jellemzően mennyi a páratartalom a szaunákban?

 • A finn szaunákban alacsony a páratartalom, így időseknek, kisgyermekeknek, szívbetegeknek kevésbé javasolt. Az infra szaunákban normál mértékű a páratartalom, így bárki használhatja.

Engedélyek

Wellis masszázsmedencék rendelkeznek Ántsz engedéllyel?

 • Igen, masszázsmedencéink rendelkeznek Ántsz engedéllyel, megfelelő kialakítás mellett alkalmasak közösségi használatra is. Érdeklődjön értékesítőinknél.

Vegyszerekhez tartozó biztonsági adatlapokat hol tudom beszerezni?

 • A biztonsági adatlapok szervizünktől szerezhetőek be.